Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το μεσημέρι το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν τα ζητήματα του συντονισμού και του σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου ενόψει της ΔΕΘ, των ευρωπαϊκών συναντήσεων και του ανοίγματος της Βουλής.

Κεντρικός άξονας της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα είναι ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου σε συνδυασμό με ρεαλιστικές προτάσεις. Η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στον σχεδιασμό της έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα «ώστε το 2021 να είμαστε κανονική χώρα με κανονική ανεργία» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Αναπτυξιακό και κοινωνικό πάνε μαζί είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας στους συνεργάτες του: Συγκεκριμένα τόνισε, «Δεν έχει σημασία μόνο να μεγαλώνει η πίτα αλλά και να μοιράζεται πιο δίκαια«.

Τις επόμενες ημέρες, εν όψει της ΔΕΘ, σημειώματα υπουργών θα μαζέψουν οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Λιάκος.

Παράλληλα, στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, θα συζητηθούν και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αλλά το ζήτημα της Παιδείας ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες στις 30-31/08.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να συζητηθεί ο συντονισμός στον τομέα των επενδύσεων αλλά και η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ημερομηνία ή όσα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το αν θα γίνει υπουργικό εντός της εβδομάδας θα αποφασιστεί αύριο στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο. 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ