Σε διευκρινήσεις για τον ρόλο των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που απευθύνονται σε μακροχρόνια ανέργους, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, που καταγράφουν αντιδράσεις μερίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και βουλευτών.

«Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αφορά στην ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθειά τους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των δήμων σε προσωπικό».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των δήμων για την πιλοτική φάση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί και, επομένως, η πληροφόρηση περί εφαρμογής του προγράμματος σε άλλους δήμους, πλην εκείνων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, είναι παραπληροφόρηση και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους που προορίζονται αποκλειστικά για την υποστήριξη των ανέργων».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ