«Πέφτουν οι μάσκες», ήταν το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και όσα είπε κατά της Ελλάδος ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Βέμπερ.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ο Υπουργός Εσωτερικών συνέστησε «ψυχραιμία» και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο Ν. Βούτσης εξαπέλυσε επίθεση στον Βέμπερ, ο οποίος, όπως ανέφερε ο υπουργός, υποστήριξε ότι η Ελλάδα τάχατες απείλησε ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες.

«Αυτή η απειλή δεν μας εκφράζει. Δεν την έχουμε διατυπώσει γιατί έχουμε πάγιες αξιακές αντιλήψεις και για τους μετανάστες και για την στρατηγική πορεία της Ευρώπης», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «πέφτουν οι μάσκες».

«Στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ηγέτες κρατών που αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με το ελάχιστο της θετικής στροφής που πρότεινε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για το ζήτημα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Γι’ αυτές τις χώρες δεν συγκαλείται σύνοδος των «28» για να τιμωρηθούν. Δεν υπάρχει θέμα αλληλεγγύης», σχολίασε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμη ο Ν. Βούτσης απάντησε στο επιχείρημα των δανειστών κατά του δημοψηφίσματος: «Η Δημοκρατία των 18 απέναντι στη Δημοκρατία του ενός που έκανε δημοψήφισμα. Τι υποκρισία, Θεέ μου. Ποιος εμπόδισε οποιοδήποτε από αυτά τα κράτη να εκφράσει την άποψή του; Αντίθετα πάντα όποιο κράτος αποφάσιζε να διεξάγει δημοψήφισμα είχε απέναντί του αυτήν την ελίτ» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: left.gr

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ