Το νησί της Λέσβου επισκέφτηκε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος το χαρακτήρισε ως «παράδειγμα αλληλεγγύης και γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν παρέλειψε να παραδεχτεί πως το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας, αλλά αποτελεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του χρίζει ευρωπαϊκής απάντησης.

Τον κ. Γκουτέρες συνόδευσανς ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, στην επίσκεψή του στο Κέντρο διαμονής προσφύγων.

Στη συνέχεια, Γκουτέρες, Γαληνός και Τσιριγώτη επισκέφθηκαν το υπό διαμόρφωση Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια.

Αύριο Κυριακή, ο ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο βόρειο τμήμα της Λέσβου (από τη Σκάλα Συκαμνιάς μέχρι το Μόλυβο), όπου γίνονται οι περισσότερες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ