Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των «θεσμών», με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αποχωρώντας ο κ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση».

Στην απογευματινή συνάντηση θα λάβουν μέρος οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης και Τρ.Αλεξιάδης καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης.

Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών – Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ) παραγματοποιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Νωρίτερα και προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε ότι «δεν νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με την διαπραγμάτευση».

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ