Ανάληψη της αναλογικής ευθύνης που αναλογεί, αναφορικά με την φιλοξενία των προσφύγων, ζητάει από τους Δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα είναι «πράξη πολιτικού θάρρους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι οι Δήμοι και οι κάτοικοι στο ανατολικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές, χωρίς την πίεση της πολιτείας, θα πρέπει να προτείνουν χώρους.

Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης με στόχο την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, ο ίδιος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα σε μια περιοχή, αλλά -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για κοινωνική ευθύνη της χώρας να αποφορτιστεί η Ειδομένη.

«Το ζητούμενο είναι η αποφόρτιση της Ειδομένης, όσον αφορά τους ανθρώπους που είναι εκεί τον Δήμο και την κοινωνία που έχει την επίπτωση, αλλά και το εθνικό ζήτημα της εικόνας της χώρας και της διεθνούς συγκυρίας» τόνισε.

Όπως υπενθύμισε, η θέση του παραμένει να αναλάβουν το φορτίο της ευθύνης και οι δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είναι και η εκλογική του περιφέρεια, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κοινωνικά δίκαιο να σηκώνουν το βάρος μόνο οι κάτοικοι της περιοχής Διαβατών, στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης.

«Αντί να υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ των Δήμων καλό θα είναι να υπάρχει μια αναλογική κατανομή» είπε ο κ. Φάμελλος και καταλήγοντας επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επισκεφθεί και τους 300 Δήμους σε όλη την Ελλάδα για την αναζήτηση χώρων φιλοξενίας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ