Το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά υπερασπίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας ουσιαστικά στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Βούτση οι οποίοι κατηγόρησαν το μέτρο ως «εγκληματικό και αντισυνταγματικό».

Μιλώντας στον Real Fm ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «Είναι φανερό ότι μέτρα που θα έπαιρνε η ΝΔ και θα τα ευχαριστιόντουσαν, γιατί είναι απολύτως σύμφωνα με την ιδεολογία τους, είναι νεοφιλελεύθερα μέτρα, που εμείς αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε τον Ιούλιο και τώρα προσπαθούμε να τα αδρανοποιήσουμε με μέτρα αντίθετης στόχευσης από αυτά. Αυτή είναι η αλήθεια».

Στην ερώτηση για το αν είναι αντισυνταγματικό το μέτρο του ΦΠΑ στα νησιά, ο υπουργός απάντησε: «Όχι. Οι συνάδελφοι, ας πούμε και ο Νίκος Βούτσης είπε για οριακή συνταγματικότητα, έχουν στο μυαλό τους ακριβώς αυτή την υποχρέωση που έχουμε, να προστατεύουμε τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Είναι υποχρέωση από το Σύνταγμα.

Από την άλλη μεριά έχουμε και υποχρέωση από το Σύνταγμα να προστατεύουμε και τους αδύναμους. Υπάρχει ένα εργαλείο για τη συνταγματικότητα, η αρχή της αναλογικότητας. Είχαμε δυνατότητα για ισοδύναμο μέτρο ηπιότερο για τους περισσότερους; Αν πράγματι είχαμε τέτοια δυνατότητα τότε θα είχαμε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και θα είχαμε αντισυνταγματικότητα».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ