Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα καταρρίπτει θορυβωδώς όλα τα ακραία σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν (ελεύθερη διακίνηση πολιτών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Τύπου της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στη χώρα μας, Κλημεντίνη Διακομανώλη, με αποκλειστική δήλωσή της στο altsantiri.gr, ξεκαθαρίζει ότι «η Συνθήκη Σένγκεν σε κανένα άρθρο της δεν προβλέπει την οποιαδήποτε μεταβολή στα όρια εφαρμογής των κανόνων της ελεύθερης διακίνησης και πολύ περισσότερο την έξοδο μιας χώρας από αυτήν».

Η κ. Διακομανώλη προσθέτει πως «όσοι διακινούν την υπόθεση ή τη βεβαιότητα περί αλλαγών της συνθήκης και εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, προφανώς έχουν παρερμηνεύσει το άρθρο 26, το οποίο αναφέρεται στην καθιέρωση και στην επαναφορά ενός είδους διασυνοριακών ελέγχων».

Ακόμα και αυτό το μέτρο, όμως, το οποίο υιοθετείται σε έκτακτες και ακραίες περιστάσεις, δεν έχει καν τεθεί στο τραπέζι, όπως διευκρινίζει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ