Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Η ορκωμοσία στην αίθουσα του Βυζαντινού ξεκίνησε στις 10:20, με καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών, καθώς προηγήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «Πάμε να ξεκινήσουμε δουλειά τώρα».

Αρχικά ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο οι υφυπουργοί Δ. Μάρδας και Π. Σγουρίδης, ενώ ο κ. Μουζάλας έδωσε διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στάθηκε ο Δημήτρης Μάρδας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του: «Η μία πρόκληση είναι η εφαρμογή της συμφωνίας, η δεύτερη είναι η εξεύρεση ισοδύναμων έτσι ώστε να απαλύνουμε τα όποια δύσκολα σημεία της συμφωνίας και η τρίτη είναι το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ», τόνισε ο υφυπουργός εξηγώντας ότι «στο πλαίσιο της τρίτης πρόκληση η πολιτική εξωστρέφεια με προσέλκυση επενδύσεων και τη δυναμική εξαγωγών αποτελεί αιχμή του δόρατος. Αυτή την πρόκληση καλούμαστε να υπηρετήσουμε».

Στην τελετή, παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι τον συνδέει με τον κ. Σγουρίδη κοινή θρακική καταγωγή, ο νέος γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας Πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Γεννηματάς, ο επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Σωτήρης Ρίζος, καθώς και η σύζυγος του κ. Μουζάλα και τα δυο του παιδιά.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μουζάλας δεν ορκίσθηκε μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας διότι δεν είχαν οριστεί οι αρμοδιότητές του, ενώ ο κ. Σγουρίδης αντικατέστησε τον Δημήτρη Καμμένο.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ