Συνεχίζονται οι  κρίσιμες επαφές της ελληνικής αποστολής με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες . Οι δανειστές ζήτησαν μικρή αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν από κοινού για τις προτάσεις που θα θέσουν στην Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες έχουν καταφθάσει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος έλειπε στο Παρίσι για το γάμο του, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παπάς,  είχε αργά το απόγευμα του Σαββάτου συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν, αποκλειστικά για διαδικαστικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

«Πρέπει να υποχωρήσουν πολύ, για να δεχτούμε κι εμείς να υποχωρήσουμε λίγο«, είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δαγασάκης, ο  υπουργός Επικρατείας, Ν.Παπάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή  γραμμή με τις Βρυξέλλες και από το μεσημέρι συγκαλεί διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου με κορυφαίους υπουργούς, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ