Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί σημαντικός περιορισμός του αριθμού των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν προς την Τουρκία, εξέφρασε ο  Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Ο Γερμανός Υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα του επενδύει σ’ ευρωπαϊκές λύσεις και στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι σε εθνικές δράσεις που επιβαρύνουν άλλα κράτη, όπως τώρα η Ελλάδα.

«Στην προσφυγική κρίση δεν πρέπει κανείς να πιστεύει ότι η μόνιμη λύση βρίσκεται στις εθνικές επιμέρους δράσεις. Επιπλέον, τέτοια μέτρα είναι εις βάρος μεμονωμένων κρατών-μελών, όπως αυτή τη στιγμή κυρίως εις βάρος της Ελλάδας», τόνισε στην εφημερίδα «Real News».

Ο Ντε Μεζιέρ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «στο τέλος οι επίμονες διαπραγματεύσεις θα αποδώσουν και θα φτάσουμε σε σημαντικό περιορισμό του αριθμού των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν προς την Τουρκία. Σε αυτό, όμως, πρέπει να συνεισφέρει και η Ελλάδα, μέσω πλήρους καταγραφής, αποτελεσματικών hotspots και επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ