Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός του Μαρτίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Υπουργός Εργασίας αποκάλυψε, εξάλλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ότι την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα βρίσκονται στην Ελλάδα οι επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο κος Κατρούγκαλος, βέβαια, παραδέχθηκε ότι παραμένουν ανοιχτά τα ακανθώδη ζητήματα, όπως το ποσοστό αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης.

Ο Υπουργός Εργασίας μάλιστα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων και για τη διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε τόσο μεγάλη πίεση, καθώς δεν είναι πλέον απομονωμένη. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ διαθέτει διαφορετικές θέσεις από τους Ευρωπαίους, γεγονός που ενδεχομένως να θέσει εμπόδια στην άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ