Για το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής μίλησε στην εφημερίδα «Real News» ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά «Το βέτο αποτελεί ένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης και «ένα εργαλείο προώθησης ορθών θέσεων».

Ερωτηθείς για το εάν το προσφυγικό δύναται να διασαλεύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, ο Υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι «κάποιοι τρίτοι δείχνουν να μην θεωρούν πρόβλημα τη διατάραξη των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή μας. Γι’ αυτό θα κάνουν μεγάλο λάθος εκείνοι οι γείτονες που τυχόν εμπιστευτούν τυφλά αυτούς τους τρίτους».

Απαντώντας στους πολέμιους της «σκληρής εξωτερικής πολιτικής» του Υπουργείου Εξωτερικών, ξεκαθάρισε ότι «η υπεράσπιση των συμφερόντων και αναγκών της χώρας είναι μια σοβαρή υπόθεση, ώστε να την αντιμετωπίζει κανείς με ατέλειωτες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις».

Ο κος Κοτζιάς, εξάλλου, εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι θεωρούν τον στρουθοκαμηλισμό ως το ανώτατο πνευματικό πεδίο της πολιτικής. Έχουν το κεφάλι τους βαθιά στην άμμο, δεν βλέπουν τίποτα γύρω τους και μονολογούν ότι δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ