Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της διαπραγμάτευσης, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό των αγροτών, αλλά και η διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, αύριο, Πέμπτη, θα κατατεθεί η διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να ψηφιστεί ως το βράδυ. Η διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε σχέδιο συμφωνίας που θα κυρωθεί σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση.

Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας

Στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης βρίσκεται η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα συμπεριληφθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ