«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική.

Από την πλευρά του, ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ , απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει θέμα «Grexit».

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ