Ένα πολύ μικρό παράθυρο τροποποίησης της μεταβατικότητας ασφαλιστικής ρύθμισης στο θέμα του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, άφησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Μπορούμε, ενδεχομένως, να δούμε τη μεταβατικότητα της ειδικής ρύθμισης που ισχύει για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, λόγω της εποχικότητας εργασίας τους, δεν δυνατόν όμως να έχουμε επιμέρους ρυθμίσεις για επιμέρους κλάδους, όταν αυτό δεν δικαιολογείται από πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά«, δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι για το ζήτημα του εφάπαξ των ξενοδοχοϋηπαλλήλων δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση στον νόμο, «υπάρχει ο γενικός κανόνας ισονομίας, σύμφωνα με τον οποίο το εφάπαξ δίδεται ως συνταξιοδοτική παροχή μετά το τέλος του εργάσιμου βίου» και εξειδίκευσε πως υπήρχε ειδική ρύθμιση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, λόγω της εποχικότητας.

«Μπορούμε να δούμε, ενδεχομένως, τη μεταβατικότητα αυτής της ρύθμισης, δεν είναι δυνατόν, όμως, να έχουμε επιμέρους ρυθμίσεις για επιμέρους κλάδους, όταν αυτό δεν δικαιολογείται από πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ