Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μέσω ΕΛΓΑ αλλά και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν σε Θάσο και Μεσσηνία, υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο « Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για εικόνες τεράστιας καταστροφής από την πυρκαγιά στη Θάσο. Ο υπουργός είπε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό και αυτό καταδεικνύει το πεπαλαιωμένο σύστημα αντιπυρικής ζώνης της χώρας.

Μάλιστα ο κ. Αποστόλου αποκάλυψε στο « Πρακτορείο 104,9 Fm», ότι το ζήτημα θα το θέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αναφερόμενος στις άμεσες κινήσεις από την πολιτεία , είπε πως η Δασική Υπηρεσία θα ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών ώστε να σταθεροποιηθεί η περιοχή , ακολούθως θα γίνει η καταγραφή των ζημιών , ώστε να δοθούν οι απαοζημιώσεις σε όλους εκείνους που έχασαν τις περιουσίες τους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους κτηνοτρόφους, που θα χρειαστούν για κάποιους μήνες ζωοτροφές.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ