Τις πόρτες του Ζαππείου ανοίγει αύριο, Παρασκευή, η κυβέρνηση ώστε να υποδεχτεί τους ηγέτες των Μεσογειακών χωρών, στο πλαίσιο της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μίας πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα είναι και αυτός που θα υποδεχτεί τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθεί ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της άτυπης Συνόδου της Μπρατισλάβας στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας, Ματέο Ρέντσι, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Αντόνιο Κόστα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Η άφιξη των ηγετών και των αντιπροσωπειών στο Ζάππειο Μέγαρο, τους οποίους θα υποδεχτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα γίνει στις 12:45-13:00, ενώ στη συνέχεια, στις 13:00-14:45 θα γίνει η 1η συνεδρία εργασιών.

Στις 15:00-15:15 θα τραβηχτεί η οικογενειακή φωτογραφία και κατόπιν στις 15:15-16:30 θα διεξαχθεί γεύμα εργασίας. Στις 16:45-17:15 θα γίνουν οι κοινές Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει στις 17:30-18:30 με επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ