Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ερωτηθεί για το αν έχει μετανιώσει για το ακροδεξιό παρελθόν του. Η απάντησή του τότε ήταν: «Δεν υπάρχει κανένα ακροδεξιό παρελθόν. Εγώ πάντα ήμουν δεξιός. Ούτε κεντροδεξιός, ούτε ακροδεξιός».

Δεν προέκυψε άλλωστε τυχαία η λαϊκή ρήση: «Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι». Κι ο Άδωνις δεν δηλώνει ακροδεξιός, άρα δεν είναι. Βλέπετε, στη συνέχεια προέκυψε η εγκληματική δράση των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής, η οποία «ξέπλυνε» τους υπόλοιπους, κάνοντάς τους να δείχνουν πιο «light».

Υπενθυμίζουμε την ιδιόχειρη αφιέρωση στο βιβλίο που του είχε στείλει ο Στυλιανός Παττακός το 2005:

«Εις τον έγκριτον, ελλογιμώτατον, ιστορικόν συγγραφέαν, αξιότιμον φίλον μου, κύριον κ. Γεωργιάδην Άδωνιν, με όλην μου την εκτίμησιν και τας εγκαρδίους, πασχαλίους ευχάς».

Η απάντηση του Άδωνι τότε ήταν: «Αν εγώ γράψω σε ένα βιβλίο αφιέρωση στον κ. Τσίπρα, πάει να πει ότι εκείνος έχει πολιτικές σχέσεις μαζί μου»;

Και για μια τέτοια περίπτωση όμως, ο σοφός λαός έχει αντίστοιχη ρήση: «Δείξε μου τον (αξιότιμον) φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».

Σίγουρα κάποια απάντηση θα βρει πάλι ο Άδωνις για τη συμμετοχή του σε εθνικιστική συγκέντρωση (βλ. φωτο) με συνθήματα όπως «η ελληνική ιθαγένεια δε χαρίζεται».

Το αν θα είναι πειστική, είναι ένα άλλο ζήτημα βέβαια…

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ