Εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών υποσχέσεων για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με εξειδικευμένο προσωπικό τελούν ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος Γιώργος Παντελής.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας για τους 15 μήνες λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι έχει λάβει δέσμευση πως τα τρία αυτοτελή τμήματα, τα οποία συγκροτούν σήμερα το γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, (συνολικά 55 άτομα), σύντομα θα γίνουν πέντε – δηλαδή θα δημιουργηθούν άλλα δύο αυτοτελή τμήματα. «Μέχρι στιγμής η υπόσχεση αυτή, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, δεν έχει υλοποιηθεί. Αναμένουμε» τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Σε ανάλογο μήκος και ο κ. Παντελής, ο οποίος είπε πως για να λειτουργήσει επαρκώς η νεοσύστατη γ΄ μονάδα της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, χρειάζονται 30 άτομα (εφοριακοί ή τραπεζικοί). Ο κ. Παντελής δεν θα είχε πρόβλημα αν το νέο προσωπικό ενίσχυε την υπηρεσία του μέσα από μετατάξεις ή αποσπάσεις.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ