Η εισήγηση Κατρούγκαλου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και η πρόβλεψη για την απόδοση ενός ελάχιστου τμήματος συνταξιοδοτικής παροχής προς όλους τους μακροχρόνια άνεργους συμπληρώνει μια σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που κινείται υπέρ των μη προνομιούχων.

Εύκαιρα μπορεί κανείς να θυμηθεί τα εξής: Στους πλειστηριασμούς προστατεύονται απόλυτα όσοι κινούνται στο όριο της φτώχειας. Στα τέλη κυκλοφορίας αναλαμβάνουν τα λιγότερα βάρη οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεσαίας παλαιότητας – άρα αυτοί που δεν είχαν την πρόσφατη οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο όχημα. Στα προγράμματα κατά της ανεργίας περιορίζονται οι ενδιάμεσοι και όλοι αυτοί που ανάγκαζαν τους μη έχοντες εισόδημα να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Υπάρχει και η Κάρτα Αλληλεγγύης. Μόνη εξαίρεση η αύξηση στα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κατά μία έννοια, οι προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατεύσει τους απόλυτα αδύναμους, μέσα στη μνημονιακή λαίλαπα, αποτυπώνει ίσως και την «ταυτότητά» της. Αρκούν όλα αυτά; Όχι. Γιατί ανάμεσα στα προηγούμενα μπορεί κανείς να επικαλεστεί ρυθμίσεις που αγγίζουν μη προνομιούχες ομάδες. Όμως, στην Εντατική εισάγονται μόνο οι βαριά ασθενείς.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ