Πληθαίνουν οι αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για την εύθραυστη συνοχή του κυβερνητικού μπλοκ και για τους κινδύνους που διέτρεξε το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Κυριαρχούν δύο εκδοχές σεναρίων, η πολιτικώς… ορθόδοξη και η άκρως συνωμοσιολογική. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησαν ανοιχτά και θεσμικά ότι δεν αποδέχονταν την αρχική ρύθμιση στη φορολόγηση του κρασιού. Τελικώς, υπήρξε βελτίωση από τον Τρ. Αλεξιάδη και οι «επίφοβοι» βουλευτές υπερψήφισαν.

Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, την συνωμοσιολογική, κάποιοι -άγνωστοι ποιοι- φέρονται να σκέφθηκαν σοβαρά να προσεγγίσουν βουλευτές, προκειμένου να καταψηφίσουν και να τεθεί ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Οι διακινητές αυτής της εκδοχής υποστηρίζουν -χωρίς βεβαίως να διαθέτουν ατράνταχτες αποδείξεις- ότι πριν από την παραίτηση Σακελλαρίδη και την αποστασιοποίηση Παναγούλη και Νικολόπουλου οι… γνωστοί – άγνωστοι «την έπεσαν», κατά το κοινώς λεγόμενον, σε πέντε συνολικά βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).

Αν υπήρξαν ντίλερ αποσταθεροποίησης, μάλλον απέτυχαν, προς το παρόν…

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ