Κατά το πετυχημένο διαφημιστικό σενάριο «ποια Amstel;» στη Νέα Δημοκρατία λένε, πλέον, «ποιος Ελεύθερος Τύπος;«. Ναυαρχίδα, (με όποιους συνθετικούς συνειρμούς), της δεξιάς είναι η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ«.

Το άλλοτε δημοσιογραφικό «κάστρο» της άλλοτε «προοδευτικής» παράταξης, («ποιας προοδευτικής παράταξης;») κοσμεί τα πέριξ κοινοβουλευτικά έδρανα του μεγάλου αρχηγού. Η καθημερινή έκδοση του ΔΟΛ είναι στυλοβάτης αντιπολιτευτικής τακτικής. Με «ΤΑ ΝΕΑ» τρώνε το ψωμί, με «ΤΑ ΝΕΑ» πολεμάνε. Με «ΤΑ ΝΕΑ» παν’ στην εκκλησιά (δεξιοί γαρ), με «ΤΑ ΝΕΑ» προσκυνάνε…

Που να το φανταζόταν ο Λέων Καραπαναγιώτης ότι η εφημερίδα που διηύθυνε για δεκαετίες ολάκερες θα αποτελούσε το ιδεολογικό και δημοσιογραφικό σημείο αναφοράς του πιο ντροπιαστικού συστήματος πολιτικής και κομματικής νομής που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος…

TANEA

Και για να γνωρίζουν οι νεώτεροι: Επί Γεωργίου Ράλλη και άλλες περίεργες και σκληρές δεξιές περιόδους, όποιος αγόραζε «ΝΕΑ» έμπαινε στη «μαύρη λίστα» του περιπτερά. Οι αναγνώστες της άλλοτε ιστορικής εφημερίδας την έκρυβαν υπό μάλης, μην τους δει κάνα κακό γουρλωμένο μάτι, ή μαζί με το ψωμί απ΄ το φούρνο κ.ο.κ.

Ανάλογες καταστάσεις και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αν και με σαφώς μικρότερη ένταση. Αν έπεφτες σε δεξιό περιπτερά μόνο «Απογευματινή» παλιότερα και «Ελεύθερο Τύπο» κατοπινά. Σήμερα, αν θέλεις να δηλώσεις «Μητσοτακικός» έχεις σίγουρη και δυνατή επιλογή: «ΤΑ ΝΕΑ«.

NEA2

NEA

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ