Φαίνεται πως βιάστηκε η ΝΔ να μιλήσει για σιωπή Παππά σχετικά με τον «πραγματικό» αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., αφού όπως φάνηκε από την απάντηση του υπουργού Επικρατείας μόνο πραγματικός δεν είναι!

Δεν πέρασε αρκετή ώρα για να έρθει η πληρωμένη απάντηση από πλευράς του Νίκου Παππά, στην οποία ο υπουργός «υπενθυμίζει» τα κριτήρια σύγκρισης στους αριθμούς των καναλιών που λειτουργούν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., τα οποία φαίνεται πως «ξέχασε» η ΝΔ να συνυπολογίσει ή απλά έτσι «βόλευε τη ρητορική της», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας:

«H Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη.
Επαναλαμβάνουμε.
Ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.
Από το ίδιο το έγγραφο το οποίο αποσπασματικά αξιοποιούν τα δημοσιεύματα που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) τέτοιου τύπου κανάλια. Περιλαμβάνονται, μάλιστα, στο συνημμένο πίνακα του εγγράφου, τον οποίο αποκρύπτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση –προφανώς γιατί δεν βολεύει στη ρητορική της. Στην Ελλάδα, μέχρι 31/12/2015, απολάμβαναν καθεστώς νόμιμης λειτουργίας οκτώ (8) τέτοιου τύπου κανάλια.

Capture

Τα υπόλοιπα κανάλια είτε είναι δημόσια, είτε περιφερειακά, είτε συνδρομητικά, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεπωλήσεις.
Μάλιστα, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- η οποία αναφέρει ότι στη Γερμανία λειτουργούν 6 τέτοιου είδους κανάλια.
Ο καημός τους να μη γίνει διαγωνισμός είναι μεγάλος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει».

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ