Την απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. που γύρισε την πλάτη της στους εργαζόμενούς της, εμμένοντας στην λύση των συμβάσεων μαζί τους, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου καταδικάζεται η στάση της ΙΜΑΣ Α.Ε. να μην προσέλθει στον τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση -εργαζόμενοι, εργοδότης, υπουργείο- δημιουργώντας πρόσθετα ερωτήματα, δεδομένου ότι τα μεγέθη της δεν δικαιολογούν την στάση που επιδεικνύει. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η απόφαση αυτή της διοίκησης είναι εκδικητική προς τους εργαζόμενους, ακατανόητη σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της και απόλυτα παράνομη και καταχρηστική, αφού έγινε στο μέσο της διαβούλευσης -η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε- χωρίς καμία προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ οι εργαζόμενοι ήδη είχαν προσέλθει για να συμφωνήσουν με τις απαιτήσεις της εταιρείας.

Απούσης της εταιρείας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Μεταφορών- Υποδομών – Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, πέντε βουλευτές του νομού Μαγνησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου, από την ΝΔ ο Χρήστος Μπουκώρος, από το ΚΚΕ ο Κώστας Στεργίου, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΧΒΕ Νικόλαος Ξουράφης, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου, σε ένα κλίμα ενιαίας καταδίκης της καταχρηστικής και απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της εταιρείας για την διακοπή της λειτουργίας της, που «πετάει» στην ανεργία 138 εργαζόμενους και στην δυστυχία τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την διακοπή των εργασιών της εταιρείας έγινε στις 11/03/2016, πριν λήξει το διάστημα διαβούλευσης που είχε ορίσει ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ για την ολοκλήρωσή της, η οποία έληγε στις 15/03/2016.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ