Οι αντιδράσεις των «καραμανλικών», όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της στάσης που κρατάει η ΝΔ όσον αφορά στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου και στο «φουσκωμένο» έλλειμμα του 2009 που έφερε τη χώρα στο μνημόνιο… είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι τεράστιος, το σύστημα του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα παίξουν όλα για όλα.

Βασικό μέρος αυτού του συστήματος αποτελεί ο Γιάννης Στουρνάρας.

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε το ρόλο που έπαιξε ο τότε υπουργός οικονομικών στην πρώτη δίωξη που είχε ασκηθεί το 2013 στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Τότε λοιπόν, ο Γιάννης Στουρνάρας, είχε αποδεχτεί με την αναφορά του στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου πως το έλλειμμα έφτασε όντως το 15.9%, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο Α. Γεωργίου διωκόταν τότε μαζί με άλλα δύο μέλη της Στατιστικής Υπηρεσίας και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων με στόχο να «φουσκώσουν» το έλλειμμα.

Η απόφαση αυτή του Γ. Στουρνάρα, είχε προκάλεσε και τότε την οργή βουλευτών που πρόσκειται στον Κώστα Καραμανλή, καθώς την ώρα που η Δικαιοσύνη προσπαθούσε να «βγάλει άκρη» με την υπόθεση, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου «έβγαζε λάδι» τον Α. Γεωργίου παραδεχόμενος ουσιαστικά πως δεν υφίσταται κανένα θέμα αλλοίωσης στοιχείων προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στα μνημόνια.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ