Παραλειπόμενα από το Eurogroup της 24ης Μαΐου:

  • Προς το τέλος της πρώτης φάσης της συζήτησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, (λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκδηλώνοντας μία γνώριμη πλέον τακτική, επιχείρησε -σύμφωνα με πληροφορίες-, να υποβάλει τους συναδέλφους του και τους εκπροσώπους των θεσμών σε μια αναθεωρητική επισκόπηση του ελληνικού προγράμματος. (-Πρόκειται για τα γνωστά «μπρος – πίσω» της «σκληρής» πτέρυγας, όπου «ανακαλύπτονται» κενά και «τρύπες», ακόμη και σε θέματα που έχουν, ήδη, κλείσει…).
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης κατέστη αναγκαίο να παρέμβει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επικοινώνησε με τον κ. Σόιμπλε. Πριν από την επικοινωνία αυτή, η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είχε τηλεφωνική συνομιλία, γενικού ενημερωτικού περιεχομένου, με τον Μπάρακ Ομπάμα. Το… παιχνίδι με τα «χαλασμένα τηλέφωνα» έλαβε χώρα σε προχωρημένη ώρα, προκειμένου να κλείσει (οριστικά) η αξιολόγηση και να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές στο θέμα τους χρέους.

Υ.Γ. 1: Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, μάθαμε ότι κινήθηκε εντός ορίων -αυτή τη φορά- και σε αυστηρώς θεσμικά πλαίσια.

Υ.Γ. 2: Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απόλυτα σταθερός, στη «γραμμή» να βοηθηθεί η χώρα μας με όλα τα δυνατά και διαθέσιμα μέσα.

Υ.Γ. 3: Αρκετά θετικός, (κυρίως για το χρέος, όχι τόσο για την αξιολόγηση), και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ