Η συμβολική συμμετοχή του Σύρου πρόσφυγα και αθλητή της κολύμβησης, Ιμπραΐμ αλ-Χουσεΐν, στη λαμπαδηδρομία που έγινε τη Μεγάλη Τρίτη στην Αθήνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, έτυχε θετικής ανταπόκρισης στα κοινωνικά δίκτυα.

Η διαδρομή του Σύρου αθλητή στον Ελαιώνα, λίγο πριν την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στην Αθήνα, αποτελεί «ένα μήνυμα ενάντια στους πολέμους και την καταπίεση», όπως έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στο επίσημο προφίλ του, στο facebook.

Μερικές ώρες μετά, ο Ιμπραΐμ αλ-Χουσεΐν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό με απάντησή του στο παραπάνω post. «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ! ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ! ΕΝΙΩΣΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ «ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ…ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ…ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ», έγραψε χαρακτηριστικά προφανώς με τη βοήθεια κάποιου μεταφραστή…

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ