Να υπερθεματίσει επί της πρότασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη (αν και ο τελευταίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση όσων έγραψε) βρήκε την ευκαιρία ο πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, ζητώντας, μέσω συνέντευξης, να ανοίξει η συζήτηση για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

Επωφελούμενος από μια αναπάντεχη για τη νέα νεοφιλελεύθερη Δημοκρατία, ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» πως «είναι μια πρόταση που θα πρέπει να συζητηθεί διότι υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες ελληνικές οι οποίες πληρώνουν τεράστια ποσά σε φορείς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δημόσια παιδεία».

Και δεν έμεινε μονάχα σε αυτό ο κ. Φορτσάκης. Συνεχίζοντας την σκέψη του, δήλωσε πως από τη στιγμή που η παραπαιδεία είναι ένα φαινόμενο δεδομένο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στην κανονική δημόσια παιδεία, με βασικό στόχο τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων. «Να μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και ιδιωτικούς φορείς […] με προσφορά συγκεκριμένων επιλογών τις οποίες δεν μπορεί να προσφέρει το δημόσιο σχολείο», προσθέτοντας ότι θα είναι λογικό ότι πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο για να επιτρέψει τη λειτουργία αυτών των προσφορών.

Διαβάστε επίσης:

-«Προσωπικές οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη» επαναλαμβάνει ο Ν. Φίλης

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ