Την δέσμευση ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο, καταβάλλοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μας, για την καλύτερη αντιμετώπιση του Προσφυγικού, ανέλαβε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά την συνάντησή της με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νούλαντ εξέφρασε τον εντυπωσιασμό της για το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Προσφύγων στα Διαβατά, το οποίο άλλωστε και επισκέφθηκε, ενώ το χαρακτήρισε πρότυπο λειτουργίας και μοντέλο.   

Όταν η συζήτηση κατευθύνθηκε στην αξιολόγηση, ο υπουργός Επικρατείας -σύμφωνα με πληροφορίες- κατέστησε σαφές πως «η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από την συμφωνία του Ιουλίου και δεν έχουμε σκοπό να αναλάβουμε επιπλέον δεσμεύσεις».   

Η αναφορά αυτή του κ. Παππά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να επιμένουν για την λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης τριετίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι έχουν ιδέες για μια νέα ή πρόσθετη συμφωνία θα πρέπει να εισηγηθούν την σύγκληση νέου Eurogroup και νέας Συνόδου Κορυφής…».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ