Την πληροφορία που κυκλοφορεί ευρύτατα στον τύπο τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια σχολιάζουν με καυστικό τρόπο από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια εντυπωσιακή μετατόπιση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι «βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα «κοράκια της καταστροφής» (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά.  

Αποδεικνύεται λοιπόν, τώρα, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο,  προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης».

«Σήμερα, που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της. Ελπίζει έτσι να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης «κόκκινων» δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ όλη της διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης» υπογραμμίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ