Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους, δήλωσε:

«Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «παραθυράκι» που επέτρεψε στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Είπε μάλιστα ότι η Κυβέρνησή του προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κλείσει. Μέμφθηκε μάλιστα γι’ αυτό τον κ. Κατρούγκαλο.

Πράγματι αυτό το «παραθυράκι» άνοιξε ο νόμος Κατρούγκαλου. Όμως από το βήμα της Βουλής τον είχα προειδοποιήσει σε υψηλούς τόνους ότι αυτά ακριβώς θα ήταν τα αποτελέσματα της ρύθμισης που έφερνε προς ψήφιση.

Πέραν αυτού, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας τον οποίο εφάρμοσα οδηγώντας εκτός Δημοσίου υπαλλήλους που παραπέμπονταν αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα, μίλησε για τον «κατάπτυστο» νόμο Μητσοτάκη.

Τον ενημερώνω ότι ο δήθεν «νόμος Μητσοτάκη» ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, σε χρόνο δηλαδή που δεν ήμουν υπουργός.

Ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζεται από τους ίδιους τους νόμους που η Κυβέρνησή του φέρνει στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για τις θέσεις της Αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους νόμους. Είναι θλιβερό και πολύ ανησυχητικό.

Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ