Είναι σαφές εδώ και αρκετό καιρό. Οι ομάδες που ελέγχονται ή επηρεάζονται από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ σύστημα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, ώστε να ενεργοποιηθεί ο περίφημος κόφτης δημοσιονομικής προσαρμογής. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πέσουν έξω τα δημόσια έσοδα και να εξοκείλει η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το αν θα τεθεί σε λειτουργία ο αυτοματοποιημένος μηχανισμός περικοπής δαπανών θα αποφασισθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Κάτι ήξερε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, όταν αποκάλυπτε από το βήμα της Βουλής ότι ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την Άνοιξη του 2017.

Η αποχή των δικηγόρων

Ένας από τους σκοπέλους που οφείλει να ξεπεράσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι και η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο. Ωστόσο, η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από τις δικαστικές αίθουσες «φρενάρει» την έκδοση οριστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες υποθέσεις να σχοινοβατούν. Ο κλάδος των δικηγόρων δεν έχει κρύψει, άλλωστε, τις πολιτικές κλίσεις του, συμμετέχοντας δυναμικά στο κίνημα της γραβάτας…   

MPOULOUKOS


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ