Με αγωνία προσπαθεί να εκφράσει και να περιγράψει την ιδεολογική ταυτότητα που θέλει –και επιδιώκει στην περίπτωση που εκλεγεί- να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια δύσκολη ισορροπία.

Άκρα δεξιά, Δεξιά, κεντροδεξιά, φιλελευθερισμός, νεοφιλελευθερισμός, όλα συνυπάρχουν μέσα στο κόμμα της Συγγρού και προφανώς η περιγραφή ενός πολιτικού στίγματος, θολώνει όσο αυτό αναλύεται λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων εννοιών.

«Κάναμε σφάλμα αν επιτρέψαμε η ΝΔ να φανεί δεξιό κόμμα λόγω κάποιων στελεχών» είπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προχωρόντας ακόμα ένα βήμα παραπέρα: «Όσοι αμφισβητούν ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν θέση στο κόμμα μας».

Συμπερασματικά, και με βάση όσα έχει δηλώσει μέχρι τώρα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, είναι φανερό πως προσπαθεί να οικοδομήσει ένα κεντροδεξιό με ολίγο από «μεταρρυθμιστικό-φιλελεύθερο» προφίλ. Δεν επιθυμεί τη «στροφή» του κόμματος, πίσω στην εποχή Σαμαρά, δεν θέλει «δεξιά», επιμένει στο «κέντρο».

Κι αν θυμηθούμε το…έργο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, τη γνώμη του για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις του τα τελευταία χρόνια, μάλλον μιλάμε για έναν κεντρονεοφιλελευθερισμό.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ