Στην ερώτηση του ΒΗmagazino «αν θα κάνει κόμμα» η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και συμπαραστάτρια της Λαϊκής Ενότητας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απάντησε: «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί».

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι δεν μετάνιωσε που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει γνωστό πως δεν μιλάει πλέον με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν αποκλείει συνεργασίες με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πρόσφατα ότι το Φεβρουάριο θα συγκροτήσει έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, με πρόταγμα την εμφάνιση μιας εναλλακτικής πρότασης, ώστε να πεισθεί η κοινωνία ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Σχόλιο:

  • Ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν στο ακέραιο ότι το 62% των πολιτών που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα παραμένει πολιτικά ανεκμετάλλευτο ή εν υπνώσει. Θεμιτό. Οι υπέρμαχοι της προσέγγισης αυτής, προφανώς, θεωρούν πως με την πάροδο του χρόνου και την υλοποίηση των μέτρων το «κύμα» της αντίδρασης θα «ξυπνήσει». Θα δικαιωθούν οι εκτιμήσεις τους; Κανείς δεν γνωρίζει, γιατί παραμένει άγνωστος Χ η επάρκεια και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.
  • Πάντως, ποτέ άλλοτε δεν περίμεναν τόσοι πολλοί να κερδίσουν από την πτώση ενός και μόνο. Αν και κατά τη συνηθέστερη εκδοχή, τουλάχιστον τα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, η φθορά της κυβέρνησης μετατρεπόταν σε καρπό, κατά κύριο λόγο, μόνο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην περίπτωση του Τσίπρα, εφόσον εμφανίσει σημάδια υπέρμετρης «κόπωσης», οφέλη προσδοκούν άπαντες:
  • Ο Γιάνης, η Ζώη, ο Λαφαζάνης, το ΚΚΕ, ο Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος, ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Μπαλτάκος, η Φώφη, ο Σταύρος, ο Λεβέντης, ο Στουρνάρας (αν αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων να ηγηθεί σχήματος τεχνοκρατών), τα μίντια – μέχρι και οι Χρυσαυγίτες καραδοκούν και στο απέναντι πεζοδρόμιο ο… βασιλιάς!
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ