Ασπίδα προστασίας για την ονομασία προέλευσης της φέτας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. επισήμανε την ανάγκη να προστατευτεί η φέτα και όλα τα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Όπως τόνισε ο κ.Αποστόλου, «δε μπορούμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας για διασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης για τη φέτα, όπως για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις. Με την Συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η Ε.Ε. με τη Νότια Αφρική και τον Καναδά αμφισβητείται σαφώς νομικά, αλλά και ηθικά, η ύπαρξη των ελληνικών δικαιωμάτων στη φέτα. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πλευράς μας. Οφείλουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από  όπου κι αν προέρχεται. Αν θέλουμε οι γεωγραφικές ενδείξεις να θεωρούνται μια «επιτυχημένη ιστορία» της πολιτικής ποιότητας της Ε.Ε., είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία τους».

Η φέτα δεν είναι απλώς ένα εμβληματικό αγροτικό προϊόν, αλλά «ένα προϊόν με πολλαπλή συμβολή στην ελληνική αγροτική οικονομία και η βάση στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ