Σε μία πρωτοφανή παραδοχή προχώρησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου. Με αφορμή τη συζήτηση για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, ο Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ως τη μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και δεκαετίες και εξέφρασε την ανησυχία του για την δυνατότητα εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνει η ΕΕ.  «Είμαι ανήσυχος» είπε, «γιατί έχω την εντύπωση ότι δόθηκαν υποσχέσεις και πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι σημερινές προκλήσεις που συναντά η Ευρώπη «θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την ΕΕ όπως έχει έως τα σήμερα οικοδομηθεί, ή ακόμα να καταστρέψουν ορισμένα επιτεύγματα, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία μέσω Σέγκεν».

«Θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό προσκήνιο της ΕΕ που δεν θα είναι θετικές. Αυτό σημαίνει ότι διανύουμε δύσκολες περιστάσεις για τις οποίες απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις με ενότητα και αλληλεγγύη. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, δεν θέλω μια άλλη εναλλακτική» τόνισε ο Τουσκ.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ