Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένες επισημάνσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Σταχυολογούμε:

-Οι τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έδωσαν ως και 200 εκατ. ευρώ για τις άδειές τους. Τα κανάλια μόλις 17,5 εκατ. ευρώ για την «δική» τους DIGEA…

-Εκπρόσωποι των… «μεταρρυθμιστών» πέταξαν το εξής… ψαγμένο: «Το θέμα του αριθμού των καναλιών θα το λύσει η ίδια η αγορά». Και η απάντηση Βούτση: «Μην παραπέμπεται στην αγορά το θέμα των αδειών. Όποιος υπεύθυνος πολιτικός το λέει, κάνει λάθος κατά το Σύνταγμα. Αυτό ισχύει για τον Τύπο, όχι για τις συχνότητες που είναι περιουσία του Δημοσίου». Εκτός, αυτού, όμως, η αγορά, όπως αρέσκονται να επικαλούνται οι… «μεταρρυθμιστές», όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά παρασύρθηκε στον πάτο μαζί με τις τεράστιες «τρύπες» των καναλιών, λόγω κακοδιαχείρισης.

-Για την επίμονη ιστορία των κονδυλίων, που δεν αξιοποίησε – δήθεν – η κυβέρνηση για το Προσφυγικό. Βούτσης: «Το παραμύθι περί ποσών που ήταν διαθέσιμα για την Ελλάδα και δεν τα έπαιρνε η κυβέρνηση, να μην επαναλαμβάνεται. Ήταν παραμύθι, το γνωρίζει και ο επίτροπος Αβραμόπουλος. Είναι 300 εκατ. ευρώ σε μία πενταετία για συγκεκριμένες δράσεις που αφορούσαν άλλο σχεδιασμό. Δεν δόθηκε ευρώ ούτε για τα καράβια που μισθώσαμε, ούτε για τον Βοτανικό. Το γνωρίζουν και οι Βρυξέλλες. Απαιτούσαν άλλες δράσεις, όπως hotspots. Άρα ο προγραμματισμός που έγινε μετά τον Νοέμβρη αφορά μέρος των 300 εκατ. Όταν η Ελλάδα έξυνε κυριολεκτικά τον πάτο το καλοκαίρι του 2015, πλήρωνε με ίδια έξοδα και δεν δόθηκε ούτε ευρώ».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ