Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεσπάσει μία έντονη διαμάχη ανάμεσα στον Μάριο Ντράγκι και τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, με αφορμή ένα νόμο που ψήφισε η Μπούντεσταγκ και ο οποίος περιορίζει τις εποπτικές αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έναντι του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Ο κ. Ντράγκι, μάλιστα, μπροστά στην πιθανότητα να χάσει η ΕΚΤ εξουσίες από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης απείλησε τον κ. Σόϊμπλε ότι θα σύρει το Βερολίνο στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επαναφέρει το θέμα και με ερώτηση του ζητά να μάθει «ποια ήταν η επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στη γνωμοδότηση της ΕΚΤ», καθώς επίσης, ποιες θα είναι οι πιθανές κυρώσεις στη Γερμανία «σε περίπτωση που η γερμανική κυβέρνηση αψηφήσει τη θέση της ΕΚΤ και ψηφίσει ως έχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Όποια απάντηση κι αν λάβει ο κ. Παπαδημούλης από τον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη τα επόμενα «επεισόδια» της διαμάχης Ντράγκι – Σόϊμπλε αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ