Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται στην Ελλάδα η διακομματική ομάδα εργασίας των ευρωβουλευτών, η οποία θα παρακολουθεί το «κουαρτέτο» των πιστωτών αλλά και την πορεία της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει λόγο για έναν «ειλικρινή διαμεσολαβητή», ο οποίος θα εκπροσωπεί διαφορετικές απόψεις από «διαφορετικές πολιτικές προοπτικές».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, o οποίος συμμετέχει στη νέα ομάδα εργασίας, επιμένει ιδιαίτερα στη λογοδοσία και στη διαφάνεια:

papadimoulis«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ασκήσει ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο στην εφαρμογή του προγράμματος για την Ελλάδα» λέει ο έλληνας ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle. «Θέλουμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια. Διεκδικούμε την πρόσβαση σε όλα τα σχετικά έγγραφα, πολύ περισσότερο που η έκθεση των ελεγκτών (Ελεγκτικού Συνεδρίου) για το πώς δούλεψε η Task Force στην Ελλάδα καταγράφει έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού και σημαντικά προβλήματα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος».

Τριάντα ευρωβουλευτές της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου περιλαμβάνει η ομάδα εργασίας, η οποία παρακολουθεί το έργο του «κουαρτέτου» των ελεγκτών.

Η πρώτη επίσκεψή της στην Αθήνα αναμένεται στις 30 και 31 Μαρτίου. Ο έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπενθυμίζει ότι η ομάδα εργασίας έχει συσταθεί μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ποιος αντιδρά στον έλεγχο των ελεγκτών; Μα ο Μάνφρεντ Βέμπερ, φυσικά. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ