Ένα φάκελο βρήκαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο τραπέζι του Προεδρικού Μεγάρου, πριν την έναρξη του Συμβουλίου. Αυτός περιείχε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όλα τα στοιχεία σε ό,τι αφορά στο Προσφυγικό.

Τα αρμόδια υπουργεία εργάζονταν σε φουλ ρυθμούς όλες τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να παραδώσουν στο γραφείο συντονισμού του πρωθυπουργού όλα τα στοιχεία, με αριθμούς, ούτως ώστε να βρεθούν, στη συνέχεια, στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της συζήτησης. 

Στους συγκεκριμένους φακέλους περιέχει στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το Προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείρισή τους.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής,καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των ταυτοποιήσεων.

Τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών.

Με τα δεδομένα αυτά διαμορφώνεται μια σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ