Προεκλογικά ο Γιάνης Βαρουφάκης προέτρεψε τους πολίτες να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα ή το ΚΚΕ, καθιστώντας σαφές ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υποψήφιους της ΛΑΕ. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με ένα retweet «δημιουργικής ασάφειας», φάνηκε να υιοθετεί το ενδεχόμενο επιστροφής ή συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κάποιος χρήστης του γνωστού κοινωνικού δικτύου έγραψε: «Θα θέλαμε πολύ να σας δούμε να αγωνίζεστε και πάλι μαζί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαίρεσή σας είναι μία ήττα για όλους μας» και ο Γιάνης Βαρουφάκης το αναπαρήγαγε με retweet.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις ελληνικές εκλογές, κατηγόρησε τους 25 βουλευτές που αποσχιστήκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ σοβαρού και αστείο τόνισε πως «τουλάχιστον, ξεφορτωθήκαμε τον Βαρουφάκη».

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος απάντησε: «Δεν ξεφορτωθήκατε εμένα κ. Ρέντζι. Την ευρωπαϊκή δημοκρατία ξεφορτωθήκατε όταν εκβιάσατε τον Αλέξη εκείνο το βράδυ».

Το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης, σε αντίθεση με την προεκλογική ρητορική του, μιλάει για εκβιασμό, δημιουργεί επίσης ασάφεια σε ό,τι αφορά στις προθέσεις του για την επόμενη μέρα…

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ