Εκτενείς αναφορές στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι περιλαμβάνουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ, σχετικά με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη χτεσινοβραδινή συνάντηση αντιπροσώπων κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας (Π. Λοράν, Μ. Ματίας, Σ. Κέλερ, Κ. Λάρα), στην οποία παρέστη ως βασικός ομιλητής, και ενόψει της σημερινής συνάντησης των Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στην οποία έχει προσκληθεί ο κ. Τσίπρας, από τον Γάλλο Πρόεδρο.

Τα γαλλικά δημοσιεύματα εστιάζουν στην αντίθεση που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη λογική και την πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών στην ΕΕ, την έκκληση που απηύθυνε για πιο γενναιόδωρη πολιτική φιλοξενίας των προσφύγων, και τη θέση του ότι η λογική της ελαστικής εργασίας έχει αποτύχει όπου κι αν έχει εφαρμοσθεί.

Με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας και Pierre Laurent υψώνουν τους τόνους» βγήκε η «Le Figaro». Στο ίδιο πνεύμα και το «France Info», με τίτλο «Ο Τσίπρας αποκηρύσσει την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών της Ευρώπης». Στο θέμα της άσκησης κριτικής αναφέρεται και η «Europe1».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ