Υπό διπλή έρευνα βρίσκεται το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και για ασήμαντη αφορμή. Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντάς του «τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα».

Σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε τραυματισμός κρατούμενου, ειδικά του πρώην υπουργού. Μετά το περιστατικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, διενεργούνται, ήδη, δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες.

Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ