Κοινό κείμενο για τον περιορισμό της λιτότητας και τον αριστερό επαναπροσδιορισμό της πορείας της Ευρώπης πρόκειται να υπογράψουν την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πορτογάλος ομόλογός του, Αντόνιο Κόστα, που θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Επιπλέον, θα καταγράφονται θέσεις για την κοινή διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Κόστα κατά την επίσκεψή του θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών και άλλα κυβερνητικά στελέχη της χώρας του, που θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους υπουργούς στην Αθήνα, προκειμένου να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν σε ένα μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόστα από τον Νοέμβριο του 2015 ηγείται της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει προϋπολογισμό που προβλέπει τον τερματισμό της λιτότητας στη χώρα του, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κοινοτικοί παράγοντες αναγκάσθηκαν, τελικά, να παράσχουν την έγκριση τους με επιφυλάξεις.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ