«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τα μέτρα. Ψήφισε στόχους και χρονοδιαγράμματα», δήλωσε από τον Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας την θέση του για μη ψήφιση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νέα φορολογικά μέτρα.

Η θέση του κ. Μεϊμαράκη –αλλά και των υπόλοιπων υποψήφιων για την ηγεσία του κόμματος- είναι κοινή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να πίεζε με κάθε τρόπο την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων να υπογράψει και να φέρει «μια συμφωνία με τους δανειστές», μπορεί στη συνέχεια να την ψήφισε, μπορεί να ζητούσε συνεργασία (μεγάλο συνασπισμό) προεκλογικά για την υλοποίησή της, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών έκρινε καθώς φαίνεται τον ετεροπροσδιορισμό στην στρατηγική του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, να υπενθυμίσουμε στον κ. Μεϊμαράκη πως πρώτος διδάξας αυτής της τακτικής στο καιρό των μνημονίων και του ΔΝΤ, ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όταν υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο που έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωνε, «ψηφίσαμε μονάχα για την άντληση των χρημάτων που απορρέουν από την συμφωνία και όχι για τα μέτρα».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ