Για τη συγκρότηση του νέου, δεξιού, κόμματος μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, χρίζοντας ως «playmaker» – όπως χαρακτηριστικά είπε – τον Τάκη Μπαλτάκο. «Playmaker για τις επαφές και τη συγκρότηση του χώρου ο κ. Τάκης Μπαλτάκος», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια στάθηκε στο όνομα του νέου αυτού κόμματος, λέγοντας: «ΕΘΝΟΣ είναι ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την πολιτική κίνηση που γίνεται για τον πατριωτικό χώρο, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».  Απέρριψε ότι η πολιτική κίνηση θα κινείται προς την άκρα δεξιά, ενώ τόνισε ότι θα επιχειρήσει να προσεγγίσει και ψηφοφόρους της ΧΑ.

Σημείωσε πως το κόμμα θα κινείται στον χώρο των ευρωσκεπτικιστών, ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές και με βουλευτές της ΝΔ και με πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, είναι δυσαρεστημένοι με τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη.

«Κινούμαι στη ΝΔ του Κώστα Μητσοτάκη και του Αβέρωφ και όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη… Εμένα από τον νεοφιλελευθερισμό με χωρίζει η ίδια απόσταση με τον κομμουνισμό» είπε χαρακτηριστικά.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ