Αρκετοί πρώην βουλευτές έχουν αφήσει απλήρωτες τις δόσεις άτοκων δανείων έλαβαν – με ευνοϊκούς όρους – από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αγγίζουν το ποσό των 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια που θεσπίστηκαν το 2000, όταν ιδρύθηκε ο εν λόγω λογαριασμός, τα οποία αποπληρώνονται με άτοκες δόσεις, με παρακράτηση από τη βουλευτική αποζημίωση. Κι ενώ για τους εν ενεργεία βουλευτές δεν προκύπτει ζήτημα, καθώς η παρακράτηση των δόσεων γίνεται αυτομάτως, από το 2010 και μετά, οπότε οι εκλογές ήταν συνεχείς, με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές να μην συμπληρώνουν τετραετία, η «μαύρη τρύπα» από απλήρωτες δόσεις άρχισε να μεγαλώνει. 

Ο Νίκος Βούτσης, μάλιστα, έστειλε με την έναρξη της θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής όχι μία, αλλά δύο επιστολές (για ρύθμιση μέχρι 48 δόσεων) στους περίπου 70 βουλευτές που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, τελικά μόνο 30 εξ αυτών ανταποκρίθηκαν. Οι υπόλοιποι αγνόησαν εντελώς τις επιστολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής 17 πήραν δάνειο ως βουλευτές της ΝΔ, οι 15 ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τρεις ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους, ωστόσο, αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν ανήκουν πια στο κόμμα, τρεις από τους Ανεξάρτητους 
Έλληνες, ένας από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και ένας από το ΛΑΟΣ.

Τα ποσά που οφείλουν οι συγκεκριμένοι είναι από 3.000 ευρώ μέχρι 15.000 ευρώ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ