Στο κέντρο αλλοδαπών της Κορίνθου μεταφέρθηκαν οι 150 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν το πρωί στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι κρατούνται για να επαπροωθηθούν στη χώρα καταγωγής τους.

Η άφιξη των παράτυπων μεταναστών δημιούργησε θέμα το πρωί, καθώς ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσεως. Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κρατούμενους και η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες, σύμφωνα με τον κανονισμό. Διευκρινίστηκε επίσης ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες, αλλά ήταν απλώς υπό την επιτήρηση των αστυνομικών που τους συνόδευαν.

Όταν έφτασαν στον Πειραιά, οι αστυνομικοί τούς φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που τους μετέφεραν στην Κόρινθο.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για συνήθη μεταφορά σε προαναχωρησιακά κέντρα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες. Απλώς, έπεσε να συμπέσει με τους πρόσφυγες που έρχονται από τα νησιά.

Από το Μαξίμου διευκρινίζουν πως δεν ήταν σε καμία περίπτωση μέσα στο πλοίο δεμένοι και ήταν σε περιορισμένο, ξεχωριστό, χώρο και δένονταν μόνο όταν ήταν να αλλάξουν χώρο μέσα στο καράβι.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ