Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου υπουργού, δήλωσε ότι «ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη «χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη»».

Όμως, συνεχίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος ότι «αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:

α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.

β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.

γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.

δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί «παραδικαστικών σκανδάλων» κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.

ε) Ότι η – για μικροκομματικούς λόγους – καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε στο ζήτημα μετά την απάντηση του υπουργού, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία των πολύ σοβαρών ζητημάτων για τη λειτουργία και το πληγωμένο κύρος της Δικαιοσύνης, που ήδη θέσαμε.

Θα υποχρεωθεί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, όπου κατατίθεται σχετική επίκαιρη επερώτηση από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ